| DCP tools |
< Toturials & guides

SiolTV s časovnim zamikom na računalniku

Za razliko od programov v živo, ki se prenašajo v multicast obliki, je pri časovnem zamiku uporabljena klasična unicast oblika. Siol vsako oddajo posname na njihov strežnik. Dostop do teh posnetkov je nato uporabnikom na voljo še 72 ur.

Da bi dostopali do teh posnetkov, moramo najprej vedeti pod kakšnim imenom so shranjeni na strežniku. Ta imena je možno dobiti na določenih spletnih straneh. Ker se oblika spletnih strani precej hitro spreminja, je potrebno vse spremembe sproti spreminjati tudi v programu, kar pa je zelo zamudno, zato obstaja verjetnost, da ta program več ne deluje ali pa bo kmalu prenehal delovati.

Preden se lotite mrežne konfiguracije, se prepričajte ali res potrebujete to rešitev ali pa vam zadustuje Telekomov TViN, ki že kar nekaj časa omogoča tudi funkcije časovnega zamika (ogled nazaj).

Povezava in mrežna konfiguracija

Ker je rtsp strežnik namenjen Set-Top boxom in se nahaja v ločenem omrežju, je potrebno obe omrežji povezati z računalnikom in ustrezno nastaviti usmerjevalno tabelo.

V naslednjih navodilih je predpostavljena povezava računalnika z dvema mrežnima karticama na Sinope modem. Prva kartica je povezana na Data, druga pa na Video port. Povsem enaka navodila veljajo, če imate samo eno mrežno kartico, ki je povezana na Trunk port in ste pred tem tudi že uspešno ustvarili navidezno kartico za TV (VLAN 3999).

Če poznate parametre Siolovega omrežja za IPTV lahko mrežne nastavite ter usmerjevalno tabelo konfigurirate ročno, drugače uporabite tale program:

NastavitveZaTS-auto.zip

Program naredi nekaj predpostavk, ki morda niso pravilne. Če vam po nekajkratni avtomatski nastavitvi, časovni zamik še vedno ne deluje, kliknite na "X" in poskusite nastavitve spremeniti ročno. Program morate zagnati z administratorskimi pravicami.

Ko se bo prikazalo varnostno opozorilo, kliknite na Da oz. Dovoli. Izberite mrežno kartico za TV in šele nato kliknite na Konfiguriraj. Počakajte nekaj minut. Zaradi sprememb na mrežni kartici,bo požarni zid na koncu še enkrat vprašal za dovoljenje. Kliknite na dovoli

Prenesite Generator linklov za ogled preteklih vsebin (Siol IPTV). Generirano povezavo kopirajte in jo prilepite v vlc predvajalnik. V programu lahko tudi najprej izberete lokacijo predvajalnnika (vlc) in nato pritisnite tipko play.